marți, 5 iulie 2016

Crusin planta medicinala

Crusin - planta medicinală cu origini vechi, se remarcă pentru beneficiile sale în tratarea constipației și detoxifierea organismului. Datorită substanțelor active, crusinul a fost utilizat în medicina tradițională. Descoperă puterea vindecătoare a crusinului, o plantă medicinală cunoscută și sub numele de Frangula alnus.

Crusin planta medicinala

Crusin planta medicinala

Frangula alnus
, cunoscută sub denumirea populară de crusin sau porumbar negru, reprezintă o plantă medicinală cu multiple beneficii medicinale. Această specie de arbust cu frunze căzătoare se regăsește în zonele umede și pe marginea pădurilor din Europa, Asia și America de Nord. Cu utilizări îndelungate în medicina tradițională, crusinul este apreciat pentru proprietățile sale laxative și detoxifiante.

Principalul element activ din crusin este glucofrangulina, o substanță chimică prezentă în coaja arbustului. Aceasta conferă plantei proprietăți laxative, făcând-o utilă în tratamentul constipației. Crusinul acționează prin stimularea peristaltismului intestinal, facilitând evacuarea materiilor fecale și contribuind la menținerea unui sistem digestiv sănătos.

De-a lungul istoriei, frunzele și fructele crusinului au fost folosite pentru a pregăti infuzii sau decocturi, iar în prezent, extractele din această plantă sunt adesea integrate în suplimente alimentare destinate sănătății digestive. Cu toate acestea, este important să se respecte dozele recomandate și să se consulte un profesionist din domeniul sănătății înainte de a utiliza crusinul în scopuri medicinale.

Pe lângă efectele sale laxative, crusinul este apreciat și pentru acțiunile sale detoxifiante. Substanțele active din această plantă pot ajuta la eliminarea toxinelor din organism, contribuind astfel la îmbunătățirea stării generale de sănătate.

Cu toate acestea, utilizarea crusinului trebuie să fie atent monitorizată, deoarece în doze mari sau utilizat pe termen lung, acesta poate provoca efecte secundare nedorite, cum ar fi crampe abdominale sau diaree excesivă.

Crusinul (Frangula alnus) este o plantă medicinală cu o istorie îndelungată în medicina tradițională, apreciată pentru proprietățile sale laxative și detoxifiante. Cu toate acestea, este recomandat să se utilizeze cu precauție și sub supravegherea unui profesionist din domeniul sănătății pentru a evita eventualele efecte secundare sau interacțiuni cu alte tratamente.

Cruşin Tratamente Naturiste

Cruşin Tratamente Naturiste

Coaja de cruşin contine o serie de substante cu efect vomitiv,principii antrachinonice, avand o actiune purgativa accentuata. Are avantajul fata de alte purgative vegetale ca se poate folosi mult timp fara a da obisnuinta.

Proprietatile purgative ale crusinului se cunosc de peste sase secole.Ca efecte terapeutice, coaja de cruşin, regleaza tranzitul intestinal. Rezolva starile de constipaţie in cazurile cand intestinul gros devine lenes.Ceaiul se mai foloseste preventiv in afectiunile veziculei urinare si avand un efect depurativ al sangelui.

Pentru constipatiile cronice se folosesc 2-3 g de praf sau 2 lingurite din coaja plantei maruntita,care se pun la macerat la rece in 250 ml de apa, se lasa 12 ore sa traga, apoi se beau cateva inghitituri la fiecare doua ore.

Pentru cazurile mai urgente, o lingura de coaja maruntita se opareste cu o cana de apa clocotita, apoi dupa o jumatate de ora se lasa sa mai dea in clocot timp de zece minute.

Atentie! urina se coloreaza in rosu.

Dozele de inceput a curei sunt de o lingurita de coaja la o cana de ceai si se creste pana la o lingura de coaja la aceeasi cantitate de apa.Dozele mici se folosesc in constipatiile usoare, iar in doze mai mari in cazurile mai serioase.

Avand un efect de excitare a bilei, coaja de cruşin amestecata cu cicoare, anghinare si papadie, foloseste la prepararea unui ceai eficient in tratamentul afectiunilor ficatului si a reglarii digestiei fiind astfel unul dintre ceaiurile des folosite in cazurile de obezitate.

Luand in fiecare dimineata un varf de cutit de coaja si band o cana de ceai de cicoare, persoanele care doresc sa slabeasca vor reusi acest lucru treptat, fara a exista pericolul care de obicei insoteste curele de slabire si anume recastigarea greutatii imediat ce dieta de slabire este intrerupta.

Cruşinul, regleaza digestia si scaunul,ducand firesc la curatirea tractului digestiv si deci la eliminarea toxinelor. Unul din factorii importanti care insotesc de obicei supraponderabilitatea.

Pentru a evita starea de greata si voma pe care o provoaca coaja este bine sa se tina cont de urmatoarele recomandari.

Coaja crusinului se culege cel mai bine in luna aprilie,se scoate de pe ramuri si se usuca la soare.Culoarea pe partea interioara a cojilor este galben-maronie.Se pastreaza cel putin un an inainte de folosire, altfel putand sa provoace varsaturi.

CUMPARA PRODUSE NATURISTE




0 comments:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.